Рафаел Бенитес остана много доволен от представянето на целия си отбор при победата с 3:0 над Йънг Бойс.

Наполи категорично надигра съперника си, въпреки че игра без няколко от основните си играчи, които получиха почивка. Хеттрик вкара Джонатан де Гузман, но Бенитес отказа да похвали само него.

"Трудно е да говоря само за един играч, тъй като тази вечер беше страхотно колективно представяне", коментира след мача Бенитес.

Същевременно италианският специалист остана много доволен и от головата разлика и чистата мрежа, която дава предимство на неговия тим срещу Йънг Бойс. В предишния мач швейцарците победиха с 2:0, но сега Наполи има предимство в директните двубои и по-добра голова разлика.

Така тимът е в по-добра позиция от миналия сезон, когато в Шампионската Лига завърши с равни точки с Арсенал и Борусия Дортмунд, но отпадна заради по-лоша голова разлика.

"Беше важно да вкараме три гола и да не получим заради головата разлика, така че да не се случи същото нещо като миналия сезон".

"Затова Рафаел се справи много добре при тяхното положение в края. Но тази вечер имаше много позитивни неща. Беше страхотно представяне въпреки многото смени".

"Сега отиваме за мача срещу Фиорентина с правилната психика, осъзнавайки, че този тим се развива. Нашата цел? Гледаме мач за мач, нищо повече. Все още обаче има горчивина от подхлъзванията в началото на сезона".