С късен гол от дузпа на Демба Ба Бешикташ измъкна равенство 1:1 като гост на Тотнъм в мач от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа.

Точката обаче бе най-малкото, което заслужаваше турският тим, който изигра страхотен мач и направи куп пропуски.

Демба Ба удари греда, а Уго Лорис направи няколко невероятни спасявания. Тотнъм откри резултата противно на логиката в средата на първото полувреме с гол на Хари Кейн.

След почивката домакините бяха малко по-равностойни, но отново Бешикташ бе по-креативния отбор. Така три минути преди края гостите спечелиха дузпа заради игра с ръка на Кирикеш и Демба Ба вкара от бялата точка.

Така след два изиграни мача начело в групата е гръцкия Астерас, който победи с 2:0 Партизан и има 4 точки. Тотнъм и Бешикташ пък са с по две.

Бешикташ можеше да открие резултата още във втората минута. След грешка на Кирикеш Шахан започна контраатака, Демба Ба бе фаулиран, но се получи авантаж и Шахан нанесе удар от границата на наказателното поле, но на сантиметри от гредата.

Гостите продължиха да са по-активният отбор и атакуваха далеч по-често. В 11-та минута гредата спаси Тотнъм, след като Демба Ба стреля от странична позиция в наказателното поле и тресна сглобката на гредите.

В 21-та минута Гьокан Тьоре пробва индивидуален пробив отдясно и накрая успя да нанесе удар към вратата, но бе неточен.

Противно на логиката на игра, Тотнъм откри резултата с първото си положение за гол в 26-та минута. Хари Кейн получи пред наказателното поле, напредна няколко метра и след като видя пролука за удар, нанесе не много силен, но точен удар по земя до страничната греда.

Бешикташ бе изключително близо да изравнив 32-та минута. Соса бе изведен по дясното крило и центрира по земя пред вратата. Демба Ба се хвърли и не успя да засече отблизо в мрежата, но зад него на втората греда топката стигна до Шахан. Той засече от непосредствена близост покрай вратаря, но топката мина покрай вратата. На повторението се видя, че и Лорис е отклонил минимално топката с решителна намеса.

Тотнъм обаче също бе започнал да атакува малко по-често и Хари Кейн получи точно центриране непокрит пред вратата, но увисна малко под топката и така засече над гредата. При друга ситуация Кейн бе изведен отдясно в наказателното поле и макар от малък ъгъл нанесе топовен удар, който обаче бе спасен от Зенгин.

В началото на второто полувреме Бешикташ започна по-активно. За Тотнъм Андрю Таунзенд пробва техничен фалцов удар от дистанция, но топката мина близо до сглобката на гредите.

В 56-та минута обаче гостите имаха страхотна възможност. Ба подмина на скорост Кирикеш и чукна встрани за непокрития Шахан. Той бе на чиста позиция пред вратаря, но Лорис направи страхотно спасяване с една ръка на силния му удар. Само минута по-късно гостите имаха много опасна контра, но Шахан даде лош пас към Ба.

Тотнъм отговори с атака, при която Солдадо поднесе встрани пред наказателното поле за Бенталеб, но диагоналният му удар мина покрай вратата.

В 61-та минута Демба Ба опита акробатичен удар от въздуха с пета, но слаб и неточен. Малко след това обаче Шахан направи много по-ефектна и сполучлива странична ножица, след която Уго Лорис застина на място и само изгледа как топката минава покрай вратата.

Мачът бе станал много оживен и равностоен и в 71-та минута Тотнъм имаше страхотна атака. Бен Дейвис поднесе към непокрития Хари Кейн на линията на наказателното поле, той нанесе свиреп удар, но Зенгин се хвърли и направи чудесно спасяване.

В игра за Бешикташ се появи Пектемек на мястото на Шахан и още първото му докосване бе остър удар с глава след центриране от корнер, но топката мина малко над вратата.

В 77-та минута Лорис направи поредното си феноменално спасяване в този мач. Демба Ба получи пас по въздуха в наказателното поле и залепи изящно топката за крака си, след което нанесе мигновен удар от упор. Лорис обаче показа уникален рефлекс и изби над гредата в корнер.

Три минути преди края Влад Кирикеш избухна с поредна нелепа проява, която доведе до дузпа и гол за Бешикташ. Румънският защитик първо не успя да изчисти една лесна топка, а след това пипна топката умишлено с ръка, за да спре Пектемек. Съдията обаче видя това и Демба Ба не сбърка от бялата точка.

Тотнъм - Бешикташ 1:1

1:0 Кейн 26 1:1 Демба Ба 88 дуз.

Тотнъм: Лорис, Кирикеш, Дайър, Фацио, Дейвис, Паулиньо (60 Ленън), Таунзенд, Стамбули (65 Дембеле), Бенталеб, Солдадо (79 Адебайор), Кейн

Бешикташ: Зенгин, Куртулуш, Сивок, Франко, Мота, Соса, Тьоре (82 Фрей), Кавлак (65 Озякуп), Хътчисън, Шахан (72 Пектемек), Ба