Защитникът на Ливърпул Коло Туре заяви, че критиките към състава преди мача срещу Реал Мадрид са мотивирали играчите да се представят максимално добре.

"Мърсисайдци" загубиха с 0:1 като гост на европейския шампион, но мнозина очакваха испанците да стигнат до много по-изразителна победа.

Мениджърът на гостите Брендан Роджърс бе оставил повечето от основните си играчи на пейката и бе пуснал в титулярния състав футболисти, които рядко получават шанс през този сезон.

Реал бе надиграл категорично Ливърпул като гост преди две седмици на "Анфийлд" и победи с 3:0. Сега очакванията бяха за още по-изразителна победа. Най-много подигравки отнесе именно Туре, като прогнозите бяха за катастрофална игра в защита на Ливърпул.

Вместо това бранителят се представи много солидно и попречи на Кристиано Роналдо да се разпише. Така португалецът прекъсна серията си от 12 поредни мача, в които се разписва.

"Хората казваха, че нямаме шанс срещу Реал Мадрид, но това само ни мотивира", коментира Коло Туре, цитиран от Евроспорт.

"Когато не играеш често и мениджърът ти дава шанс да покажеш какво можеш да направиш, ти даваш всичко от себе си. Това се случи и така трябва да играем във всеки мач. Всички ние показахме на мениджъра, че ще се борим".

"Знам, че загубихме, но съм много щастлив, защото изиграхме наистина добър мач. Всички работиха здраво и показаха страхотна решителност. Бяхме с много играчи, които не играят редовно през този сезон, но показахме, че имаме добър състав".

"Няма значение кои футболисти са на терена, те ще дадат 100 процента. Трябва да си готов и ние го показахме. Като отбор работихме много здраво и аз съм много горд от момчетата. Можехме да измъкнем равенство".

"Липсваха ми подобни мачове. Това са мачовете, които помниш цял живот. Последният мач, който играх тук бе с Арсенал когато победихме. Играх със сърце и съм готов да се боря за моя отбор".

"Все още сме в борбата за класиране на осминафиналите. Ще направим всичко, за да спечелим оставащите два мача и да се класираме за следващия етап. Определено вярвам, че можем да го направим".

"Ако играем с нашата класа и нашето сърце, ще спечелим тези мачове. Когато бе теглен жребият, аз усетих, че вероятно битката ще е до последния мач с Базел. Но трябва да спечелим следващия си мач, за да се стигне до там".