Астън Вила продължава да изумява при завърщането си в Шампионската лига за първи път от 41 г. Бирмингамци победиха с 2:0 Болоня у дома и имат пълен актив от 9 точки след три мача. Те са на върха в класирането на Шампионската лига и освен това не са допуснали гол до момента във вратата си.

Треньорът Унай Емери направи някои промени в състава, като пусна титуяр в атаката Йон Дуран на мястото на голаджията Оли Уоткинс. Това бе първи мач като титуляр за колумбиеца на "Вила Парк" от 11 месеца насам.

Първите 20 минути бяха за Болоня, като Емилиано Мартинес направи 2 добри спасявания. След това и Вила пропусна добри ситуации, а до полувремето голове нямаше.

След паузата Вила откри. Капитанът Джон Макгин центрира от фаул, топката прескочи всички и влетя в далечния ъгъл на Скорупски - 1:0. Девет минути по късно домакините решиха всичко с втори гол. Морган Роджърс центрира от аутлинията и Йон Дуран изпревари защитник, за да засече топката в ъгъла - вторият му гол в турнира, след като се разписа и при победата над Байерн.

Вила има 9 точки и голова разлика 6:0 от победите над Йънг Бойс, Байерн и Болоня. Следващият мач е с Брюж.