Милан най-накрая спечели в същинската фаза на Шампионската лига, след като тресна с 3:1 Брюж в третия кръг от надпреварата. В предишните две срещи хората на Пауло Фонсека регистрираха поражения, но сега вече усетиха вкуса на успеха в тазгодишното издание на най-комерсиалния клубен футболен турнир.

За успеха на „росонерите“ спомогна и фактът, че белгийците играха с човек по-малко от 40-ата минута, когато след намесата на ВАР директен червен картон получи Рафаел Ониедика. В герой за гранда от Милано се превърна нидерландския национал Тижани Райндерс, който заби два гола, а и червеният картон за съперника дойде след нарушение срещу него.

За статистиката, Кристиан Пулишич откри резултата в 34-ата минута. Изненадващо гостите изравниха, въпреки че играеха с намален състав. Попадението реализира Кристиан Сабе в 51-ата минута. След това обаче дойде часът на Райндерс, който се разписа на два пъти в 61-ата и 71-ата минута, с което донесе първите 3 точки за Милан в новия формат на Шампионската лига.

След този двубой Милан и Брюж имат по 3 точки, като двата отбора регистрираха по една победа и две загуби.

В следващия кръг „росонерите“ гостуват на Реал Мадрид на 5 ноември, а белгийският гранд е домакин на Астън Вила на 6 ноември.

Двубоят на „Сан Сиро“ едва не започна с гол за гостите. Ханс Ванакен изведе Цолис, който остана сам срещу Менян, но френският страж показа класа и изби с крак още във 2-ата минута. Само секунди по-късно и Феран Жутгла стреля, но над вратата на домакините.

Гостите от Белгия изненадващо продължиха да създават по-добрите положения. В 7-ата минута Менян спаси удар на Цолис, а след изпълнението на корнера Максим де Куйпер стреля много силно, но за късмет на росонерите шутът му бе блокиран.

Малко след това Жоел Ордоньес стреля мощно от над 20 метра като разтресе напречната греда на Менян. Половин час след началото на мача френският страж на Милан отново спаси своите, отразявайки нов удар на Жутгла.

На фона на множеството пропуски на Брюж обаче Милан успя да открие резултата. Това се случи в 34-ата минута след доста любопитно попадение. Кристиан Пулишич центрира от корнер, но нито един футболист не успя да играе с топката, вратарят Симон Миньоле също се размина с кълбото и то се озова в мрежата му – 1:0.

Само 6 минути по-късно проблемите за Брюж се задълбочиха. Тогова съдията Феликс Цвайер изгони с директен червен картон Рафаел Ониедика след намесата на ВАР. Първоначално германският рефер отсъди нарушение на Райндерс срещу Ониедика, но ВАР го привика да преразгледа ситуацията. Така се стигна до изгонването на Ониедика, който настъпа грубо глезена на нидерландския халф.

Въпреки всичко обаче Брюж стигна до равенството в 51-ата минута. Оставеният непокрит в пеналта Кириани Сабе матира Менян – 1:1.

Милан трябваше да се възползва от численото си предимство и го направи по най-добрия начин. Секунди след като се появи на терена Ноа Окафор намери Тижани Райндерс в пеналта и не сгреши – 2:1 в 61-ата минута.

Малко след това Ардон Яшари едва не си заби автогол. Той отклони топката след корнер, изпълнен от Тео Ернандес, но за късмет тя се отби в напречната греда.

В 71-ата минута Милан подпечата  победата си. Чуквуезе проби по десния фланг и пусна към оставения отново непокрит Райндерс, който вкара втория си гол в мача за крайното 3:1.

Иначе „росонерите“ пратиха топката в мрежата на Симон Миньоле още веднъж в 87-ата минута. Попадението на Франческо Камарда обаче не бе зачетено заради засада.

Милан – Брюж 3:1

Голмайстори: 1:0 – Кристиан Пулишич (34'), 1:1 - Кириани Сабе (51'),  2:1 - Тижани Райндерс (61'), 3:1 – Тижани Райндерс (71')

Червен картон : Рафаел Ониедика (Брюж) - 40

Милан: Менян, Емерсон, Габия, Томори, Тео Ернандес, Фофана, Райндерс, Пулишич, Лофтъс-Чийк, Леао, Мората

Брюж: Миньоле, Ордонес, Мехеле, Сейс, Ванакен, Ониедика, Яшари, Де Кайпер, Талби, Жутгла, Цолис