19 години по-късно, Спарта Прага се завърна сред елита на Европа с гръм и трясък. Възпитаниците на Ларс Фрийс дадоха урок на младия отбор на Залцбург и ги победиха по класически начин - 3:0 в откриващия кръг на обновената групова фаза на Шампионската лига. Тон за успеха дадоха Каан Кайринен, Виктор Олатунджи и Казим Лачи, които се възползваха от грешките в защитата на тима на Пеп Линдерс.

Още във втората минута на мача "Дженерали Арена" избухна. Австрийският вицешампион не успя да изнесе топката от собствената си половина, от което се възползва звездата на Словения от Евро 2024 Лукаш Хараслин. Той я открадна, проби и стреля, но опитът му бе отбит от стража Яник Бласвих. За негово щастие топката попадна във финландеца Каан Кайринен, който на празна врата откри резултата.

Младият отбор на Залцбург изгуби концентрация и в 14-ата минута, когато Боби Кларк не успя да се справи с изчистена топка и я подари на Анхело Пресиадо, който центрира към Виктор Олатунджи, но нигериецът не успя да завърши ситуацията от близко разстояние.

Три минути по-късно вицешампионът на Австрия стигна до попадение, след като Николас Капалдо отне топката в средата на терена и я подаде към Нене Доржелес. Малиецът изведе Муса Йео, но неговият сънародник е бил в положение на засада по време на паса.

Спарта удвои предимството си четири минути преди края на първото полувреме след поредна доза невнимание на австрийската защита. Капитанът на чехите Филип Панак прати топката в наказателното поле на тима на Пеп Линдерс. Левият бек Олоф Мелберг сякаш проспа ситуацията и покри засадата, от което се възползва нигериецът Олатунджи, чието деми воле разстреля германеца Бласвих.

След подновяването на играта играчите на Спарта Прага добавиха още сол в раната на Залцбург с трети гол. В 58-ата минута централният защитник Камил Пьотковси загуби топката от Олатунджи малко пред собственото си наказателно поле, което прати нигериецът сам срещу капитана Бласвих. Вместо да вкара директно обаче, той подаде към включилия се Казим Лачи. Албанецът също не стреля веднага, а сякаш подигравателно финтира с едно движение двама защитници и вратаря и чак тогава вкара топката в мрежата за 3:0.

До края на двубоя чехите продължиха да експлоатират грешките в младата отбрана на австрийския вицешампион и стигнаха до няколко добри възможности да направят резултата разгромен, но до четвърти гол така и не се стигна. Тимът на Пеп Линдерс от своя страна не успя да се събере и да създаде опасност пред вратата на Петер Виндал Йенсен.

В следващия кръг на Шампионската лига Спарта Прага ще гостува на немския Щутгарт на 1 октомври, докато Залцбург ще премери сили с френския Брест у дома.