Болоня и Шахтьор Донецк изиграха първото равенство в новия сезон на Шампионската лига. "Рособлу" отправи 17 изстрела към вратата на шампиона на Украйна, но съставът на Марино Пушич направи достатъчно да си тръгне от Италия с точката.

60-годишното чакане на Болоня да се завърне сред елита на клубния футбол не започна по най-мечтания начин. Още във втората минута десният бек Стефан Пош фаулира в наказателното си поле Егуиналдо, за което получи и официално предупреждение. За щастие на италианската публика на „Стадио Ренато Дал'Ара“, Лукаш Скорупски хвана ъгъла на изпълнението на Георги Судаков и запази нулевото равенство.

Двата отбора не предложиха нищо интересно до края на първото полувреме, като Шахтьор притежаваше по-голяма част от владеенето на топката, но италианците поглеждаха по-смело към вратата на съперника, макар и без да затруднят Дмитро Ризник.

В 35-ата минута украинците прибегнаха до принудителна смяна. Данило Сикан се сблъска тежко с вратаря Скорупски и бе заменен от бразилеца Невертон.

Лошият късмет на шампиона на Украйна продължи пет минути по-късно, когато Юхим Конопля също получи контузия, а на негово място влезе бившият десен бек на Реал Мадрид Винисиус Тобиас.

Веднага след подновяването на играта Болоня натисна и стигна до първото си опасно положение. В 52-ата минута Сам Беукема центрира топката в наказателното поле на Шахтьор. Там Никола Моро отклони топката към един от партньорите му в полузащита Джовани Фабиан, който от близко разстояние отправи мощен удар, който бе спасен от Ризник.

Това обаче се оказа и последната по-опасна ситуация. "Рособлу" доминира изцяло през втората част, но опитът на украинския тим в европейските клубни турнири се оказа достатъчен да не допусне гол и да си тръгне от Италия с една точка.

За Болоня предстои гостуване на английския Ливърпул в следващия кръг на Шампионската лига, докато Шахтьор го чака ново италианско предизвикателство - миналогодишният носител на Лига Европа Аталанта.