С нови шест мача в сряда, 18 септември, продължава първия кръг от Шампионската лига. Сезон 2024/25 ще бъде исторически за най-престижния европейски клубен турнир, тъй като дебютира в нов формат – основна фаза, с което ще бъде сложен край на груповата фаза.

Двубоят, който ще прикове най-сериозно вниманието е между Манчестър Сити и Интер. Мачът е от 22:00 ч. на "Етихад Стейдиъм" в Манчестър.

Сблъсъкът между двата тима ще бъде своеобразно повторение на финала от 2023 година, когато Манчестър Сити надви Интер с 1:0 и спечели първата си титла в Шампионската лига. Сега след силен старт на сезона, "гражданите" са фаворити за нова победа срещу "нерадзурите". Отборът на Пеп Гуардиола не е най-стабилният в защита в момента, след като допусна гол в изминалите 3 двубоя, но въпреки това ги спечели. Ерлинг Халанд дърпа отбора напред с попаденията си и предстои да видим дали ще намери мрежата срещу Интер.

Интер е записал две победи и две равенства от четирите си срещи в Серия "А" през сезона. "Синьо-черните" избегнаха поражение от Монца (1:1) в последния си мач в Калчото в неделя вечер. През този уикенд пък хората на Симоне Индзаги имат градско дерби срещу Милан. И предвид новия формат на ШЛ, не се знае до колко Интер ще се вложи на максимум при гостуването на Ман Сити. Въпреки това, "гражданите" са и по-добрият отбор, като според мен ще спечелят двубоя.

Пари Сен Жермен пък е домакин на Жирона. Двубоят е от 22:00 ч. на "Парк де Пренс" в Париж.

Жирона ще чуе химна на Шампионската лига за първи път в сряда, но ще трябва да надскочи възможностите си, за да вземе нещо от визитата в Париж. Скромният каталунски клуб изненада футболния свят през миналия сезон, когато завърши трети в първенството на Ла Лига. Жирона се раздели с доста ключови играчи през лятото - Савиньо, Довбик и Алеиш Гарсия ся някои от тях. И воденият от Мичел отбор изпита някои трудности този сезон, като загуби с 1:4 от Барселона и с 0;3 от Атлетико Мадрид, но пък срази Осасуна с 4:0 и Севиля с 2:0.

ПСЖ започва първата си европейска кампания от шест години без Килиан Мбапе. Луис Енрике започна да планира живота си без емблематичния нападател миналия сезон, като в столичани имат други млади таланти с огромни качества. Домакините спечелиха всичките си четири мача в Лига 1 този сезон с обща голова разлика 16-3.

Програмата на мачовете в сряда:

19:45, Болоня - Шахтьор Д, Спарта Прага – РБ Залцбург

22:00, Селтик – Слован Братислава, Брюж - Борусия Д, Манчестър Сити – Интер, ПСЖ - Жирона/БГНЕС