Бившият треньор на Реал Мадрид, Милан, Рома и Ювентус Фабио Капело смята, че най-сериозните опоненти на Реал в тазгодишното издание на Шампионската лига ще бъдат Интер, Арсенал и Манчестър Сити.

78-годишният футболен специалист предупреди, че мениджърът на Сити Пеп Гуардиола може да напусне клуба в края на сезона.

Капело вярва, че настоящият шампион Реал Мадрид отново е фаворит за спечелване на турнира, но "съперниците са готови да се борят" и посочи три отбора, които очаква да окажат най-голяма конкуренция.

"Първо, Манчестър Сити. Има слухове, че Гуардиола може да напусне в края на сезона, така че това ще направи отбора още по-силен и отдаден, защото Пеп ще иска да си тръгне със страхотни спомени", каза Фабио Капело пред италианския вестник Gazzetta dello Sport.

"Сити има всичко, за да се представи добре. Имат опит, отдаденост и класа, а Холанд изглежда по-добре от миналия сезон", продължи италианецът.

"После ще кажа - Интер. Те имат потенциал да бъдат конкурентоспособни на всички фронтове. Имат широк състав и здрава психика. Могат да изминат целия път до финала на турнира. Арсенал пък демонстрира, че може да се състезава с Манчестър Сити. Могат да спечелят Висшата лига или Шампионската лига", добави Капело.

Той каза, че е прекалено рано да се съди за новия формат на Шампионската лига.

"Това е новост за всички, трудно е да преценим в момента. Нека видим. Не изглежда да позволява отборите да правят големи сметки", заяви Фабио Капело, който е уверен, че и Пари Сен Жермен ще има добри резултати в турнира, въпреки раздялата с Килиан Мбапе, но Байерн Мюнхен може да има по-големи затруднения от обикновено.

"Пари Сен Жермен загубиха Мбапе, но имат собствен стил, така че могат да постигнат отлични резултати. Байер Леверкузен пък може вече да е натрупал достатъчно опит. Те са най-опасният германски отбор. Байерн не ме е убедил напълно. Не виждам обединен тим както в миналото. Може би Компани ще успее там, където другите се провалиха. Сезонът едва започна, има нови треньори и нови футболисти, които все още не са играли", завърши Капело.