Европейската футболна асоциация УЕФА планира да започне груповата фаза на Шампионската лига за следващия сезон не по-рано от 20-и октомври, съобщава Football Italia.

По информация на източника на медията, мачовете от тазгодишното издание на Шампионската лига ще бъдат изиграни в периода от 7 до 31 август.

Във вторник, сряда и четвъртък предстои да се проведат серия от срещи, на които ще бъдат обсъждани възможностите сезонът да бъде доигран.

По предварителен план ще има мачове на всеки три дни, а финалът на Шампионска лига ще бъде на 29 август. Реваншите от осминафиналите на Шампионска лига и Лига Европа ще се изиграят на 7, 8 и 9 август.

След това три дни по-късно ще започнат първите четвъртфинални мачове от двата турнира, които ще се изиграят в периода 11-13 август. Реваншите ще са между 14 и 16 същият месец.

Първите полуфинали ще бъдат между 18 и 20, а реваншите между 21 и 23 август. Финалите в двата турнира ще бъдат на 26 август в Лига Европа и на 29 август в Шампионска лига. Новият сезон в груповата фаза на Шампионска лига няма да започне преди 20 октомври.