Италианският хегемон Ювентус е обсебен от мисълта да спечели Шампионска лига. Това заяви защитникът на "бианконерите" Стефан Лихтщайнер.

В битка за място на 1/2-финалите на най-силния клубен турнир торинци ще се изправят срещу фаворита Барселона. Първият мач ще се играе на Апенините на 11 април, а реваншът на "Камп Ноу" е седмица по-късно.

"Правим това, което искахме по-рано през сезона. Лидери сме в Серия "А", имаме реални шансове да стигнем финал за Купата и сме на 1/4-финал в Шампионска лига", заяви Лихтщайнер в интервю пред клубната телевизия.

"Предстои ни много важен месец, в който ще се опитаме да постигнем всичките си цели. Трябва да играем срещу всички противници, сякаш са Барселона. Само с такъв манталитет се печелят трофеи. През последните години спечелихме всичко на домашната сцена и сега мечтаем за Шампионска лига. За всички ни е мечта да вдигнем Ушатата", добави швейцарският национал.

"Жребият? Още преди него знаех какво ни очаква. Когато Барса победи с 6:1 ПСЖ, играх карти с баща ми и му казах: "Ще ни се падне Барселона", добави Лихтщайнер.