Байер Леверкузен и Тотнъм не успяха да се победят и завършиха 0:0 в оспорван мач от група "Е" на Шампионската лига. Двата отбора си размениха по едно силно полувреме на "БайАрена", но повече трябва да съжаляват домакините, които след почивката изпуснаха половин дузина голови положения.

В най-спорния момент от мача малко след почивката "аспирините" претендираха за гол при едно спасяване на Юго Лорис на самата голлиния, но реферът Джунейт Чакър не посочи центъра. Немците наредиха трето поредно равенство в групата, докато Тотнъм събира четири точки.


Двата отбора очаквано разчитаха на мощна преса, но в началните минути не смееха да рискуват с по-нападателна игра. В 10-ата минута "шпорите" пробиха немската защита и Янсен на празна вратата отбеляза, но играчът с асистенцията Сон се оказа в засада и попадението справедливо не бе зачетено.

Малко след това кореецът успя да се измъкне отново от отбраната на домакините, този път в чиста позиция, но вратарят Бернд Лено предвидливо излезе напред и улови топката.

В средата на полувремето Тотнъм вече доста осезаемо предимство във владеенето на топката, на лондончани продължаваше да им липсва точният последен пас. В 27-ата минута дойде най-добрия шанс за гостите до момента. Страхотно центриране отдясно на Трипиър бе засечено от Деле Али с глава, но топката профуча покрай гредата.

В 39-ата минута Тотнъм изпусна нов голям шанс да открие резултата. Винсент Янсен с глава нацели гредата, а при добавката Лено изби удара на Ламела. Едва в края на полувремето Леверкузен показа зъби с далечен изстрел на Ернандес, който премина опасно покрай вратата.

Втората част започна с доста напрежение за съдийската бригада, водена от Джунейт Чакър. Ернандес засече топката на няколко метра пред вратата, а Лено я закова на самата голлиния.

Чичарито бурно протестираше за гол, но помощникът на Чакът на аутлинията замълча. От системата за видео повторения впоследствие се видя, че действително топката не бе преминала голлинията с целия си обем и попадение нямаше. Немците определено показаха друго лице след почивката и пропуснаха куп положения за гол.

В 57-ата минута Арангис изпълни добър пряк свободен удар ниско по тревата, но Лорис плонжира и изби топката. При следващата атака на домакините по-късно левият бек на Тотнъм Дани Роуз на два пъти блокира голови удари на Арангис и Чичарито. В 63-ата минута Лорис спаси нов далечен удар, този път на Мехмеди.

В продължението на атака Дани Роуз игра с ръка в наказателното поле на Тотнъм, но Джунейт Чакър остави играта да продължи. В 68-ата Лорис отново се оказа непробиваем при удари на Кислинг и Топрак.

В 84-ата минута Щефан Кислинг направи нов голям пропуск, след като няколко метра не можа да засече топката във вратата. До края на мача Тотнъм устиска натиска на "аспирините" и си тръгна от Германия с точката.

Байер Леверкузен - Тотнъм 0:0

Леверкузен: Лено, Бендер (74 - Йедвай), Та, Топрак, Хенрикс, Мехмеди, Арангис, Кампл, Чалханоглу (46 - Баумгартлингер), Кислинг, Ернандес (85 - Бранд)

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Дайър, Вертонген, Роуз, Али, Уаняма, Ламела (71 - Сисоко), Ериксен, Сон (90 - Онома), Янсен (64 - Дембеле)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ucWrHRktwu8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>