Италианският първенец Ювентус ще излезе с няколко резервни футболисти в осминафиналния реванш с Байерн Мюнхен от Шампионска лига.

Причината за това са поредните контузии, които застигнаха "старата госпожа" през сезона. Централният защитник Джорджо Киелини пропуска визитата на "Алианц Арена" заради травма в прасеца. Той обаче почти сигурно ще е готов за дербито с Торино в неделя.

Нападателят Марио Манджукич е получил проблеми по време на победата с 1:0 над Сасуоло. Положението на хърватския стрелец не е притеснително и също ще е на разположение за "биковете". Само чудо обаче може да го вдигне за утрешната битка с бившия му отбор.

Най-тежко е при Клаудио Маркизио. Първоначалните прегледи са показали, че италианският национал ще е извън терените между 20 и 30 дни, което е голям удар по Юве.

Така Макс Алегри ще бъде принуден да смени схемата 3-5-2 на 4-3-1-2 или 4-4-2, тъй като няма да рискува да пусне младия Даниели Ругани. Най-вероятно спецът ще се спре на тактика с четирима халфове, като Пол Погба ще действа отляво.

Именно по този начин "старата госпожа" игра и в първия мач с Байерн, който завърши 2:2. Мястото на Маркизио в средата на терена ще бъде заето от Ернанес или Стефано Стураро, който вкара във вратата на Мануел Нойер в Италия. До Пауло Дибала в атака пък ще действа Алваро Мората.

Байерн и Юве се изправят един срещу друг утре от 21:45 часа и мачът може да се проследи на живо в Gol.bg.