Рома продължава да мъчи феновете си, въпреки че се класира за осминафиналите на Шампионската лига. “Вълците” направиха 0:0 у дома с БАТЕ Борисов и трябваше да чакат на Барселона, за да излязат от Група Е. Каталунците взеха 1:1 като гост на Байер Леверкузен с голяма част от резервите си и помогнаха на италианците. 

Барса спечели убедително групата 14 точки, докато Рома и Байер Леверкузен приключиха с по 6. Италианците обаче имат подобри показатели в преките сблъсъци, което им помогна за класиране на осминафиналите. БАТЕ Борисов остана на последното място с приличния актив от 5 точки. 

Рома натисна още от първите минути, но се виждаше, че “вълците” трудно ще пробият сгъстената защита на БАТЕ Борисов. Още в 9-та минута Раджа Наинголан пробва силен удар от границата на наказателното поле, но Черник спаси. 

Италианците имаха претенции за две неотсъдени дузпи през първата част - за игра с ръка на защитник на гостите и нарушение срещу Пянич, но сигнал от главния съдия не последва. В 28-та минута Пянич стреля много силно и точно от свободен удар, но Черник отново спаси.

“Вълците” стартираха много силно втората част, а Един Джеко направи супер пропуск в 49-та минута, когато изпусна сам срещу вратаря на гостите. Малко след това босненецът намери с хубав пас Алесандро Флоренци, чийто удар обаче бе париран. 

Така се стигна до 68-та минута, когато БАТЕ пропусна невероятно положение. Володко проби по лявото крило и на мери Стасевич на 5 метра от вратата. Войчех Шчесни обаче успя да се разтегне максимално и с невероятен рефлекс опази вратата си. В Италия веднага изчислиха, че това спасяване на Шчесни струва около 15 млн. евро.

В следващите минути Черник спаси силни удари на Джеко и Пянич, а в игра за Рома се завърна и Мохамед Салах, който лекуваше травма. 

Гостите от Беларус обаче отново създадоха далеч по-чисто положение. В 78-та минута Шчесни трябваше да прав тройно спасяване, но така и не пусна гол. В крайна сметка двата отбора взеха по една точка, която бе достатъчна за Рома, за да се класира за осминафиналите. Феновете на "вълците" обаче не останаха никак доволни от представянето на любимците си. 

Рома - БАТЕ Борисов 0:0

Рома: Шчесни, Флоренци, Рюдигер, Манолас, Дин, Де Роси, Найнголан, Пянич, Фалке (83 - Учан), Итурбе (59 - Салах), Джеко 

БАТЕ Борисов: Черник, Поляков (56 - Дубра), Жавнерчик, Милунович, Младенович, Яблонски, Николич (80 - Карнитский), Гордечук, Хлеб, Сташевич, Мозолевски (60 - Володко)