Лацио удари Байер Леверкузен с 1:0  на "Олимпико" и направи важна крачка към групите на "Шампионската лига".

Единственото попадение в мача заби Балде Кейта (77 - ата мин.). Като цяло "орлите" от Рим показа малко по-стойностен футбол, успяха да вкарат едно от положенията си и си взеха победата.

Гостите от Германия също заслужават отлични думи за представянето си, но не си повярваха, че могат да вземат нещо от Италия и логично загубиха. Все пак този дуел остава отворен и ще се реши  след седмица на "БайАрена".


През първото полувреме двата отбора си размениха по-наколко голови опасности и по една греда. Ларс Бендер разтресе десния страничен стълб на римляните, а секунди по-късно това стори и Мирослав Клозе.

До почивката с пропуски за Лацио се отличиха Мирослав Клозе и Душан Баста, неточни пред гола за Байер пък бяха Карим Белараби и Хакан Чалханоглу.

През второто полувреме Леверкузен дори вкара в 69-ата минута, но попадението на Щефан Кийслинг бе отменено поради засада. Осем минути по-късно Лацио успя да вкара.

Тогава резервата Балде Кеита надбяга Джонатан Та, навлезе в наказателното поле и с техничен удар с десния крак вкара за 1:0 с помощта на гредата.

До края двата отбора се захапаха в центъра на терена и не се получи нито едно чисто голово положение.