Шахтьор Донецк - Байерн Мюнхен, 1/8-финален двубой на Шампионската лига. Стадион "Арена Лвов", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Рейна, Щарке

Защитници: Боатенг, Данте, Бадщубер, Бенатия, Бернат, Алаба, Рафиня

Полузащитници: Швайнщайгер, Гьотце, Робен, Рибери, Алонсо, Шол, Вайзер

Нападатели: Мюлер, Левандовски, Писаро, Курт

Контузени: Мартинес, Тиаго Алкантара

Извън групата: Гаудино (грип), Лам (възстановяване)

Прогноза на Gol.bg:

Шахтьор остава в периферията, когато говорим за най-добрите отбори на континента, но в същото време тимът на Мирча Луческу е един от най-постоянните в евротурнирите през последните няколко години.

Палитрата от бразилски футболисти прави украинския тим изключително креативен, а нападателят Луис Адриано води в голмайсторската листа на Шампионската лига този сезон с девет попадения.

Все пак е за отбелязване, че Шахтьор беше колеблив в една от най-приемливите групи в надпреварата. Като изключим двете гръмки победи над БАТЕ с общ резултат 12:0, клубът от Донецк може да се похвали с три равенства и едно поражение, което дойде на украинска земя.

Мюнхенци като че ли оставиха зад гърба си мини-кризата от началото на годината, когато изглеждаха хаотични в защита, бавни в средата на терена и безидейни в атака. Срещу Хамбургер през уикенда Байерн се събуди като гладна мечка след зимен сън и разкъса противника си на осем парчета.

Тазвечершните съперници никога не са излизали един срещу друг, но Пеп Гуардиола има няколко срещи с украинците от времето, в което водеше Барселона. Испанецът изчетка колегата си Луческу и сглобения от румънеца отбор и дори намекна, че баварците ще отпаднат, ако не играят на максимум.

Марио Гьотце и Роберт Левандовски вече си имаха работа с украинските богаташи през 2013 година, когато Борусия Дортмунд изоставаше на два пъти, но завърши 2:2 като гост в първи 1/8-финален мач на ШЛ. Тогава Левандовски вкара първия изравнителен гол, а Гьотце вкара втория гол в реванша, спечелен от Дортмунд с категоричното 3:0.

Последните четири домакински мача на Шахтьор срещу германски отбори завършиха с три равенства и поражение. Украинското първенство се подновява в края на месеца и липсата на официални двубои е в ущърб на домакините.

Степаненко пропуска двубоя заради наказание, а бразилският национал Бернард е контузен. Като имаме предвид обаче колко неориентиран и безпомощен беше той при последната си среща с германци (полуфинала на Мондиал 2014), липсата му едва ли ще натежи толкова.

Младият Гаудино остана в Мюнхен заради грип, а Клаудио Писаро е измъчван от лека мускулна травма. Интересното е, че на пресконференцията вчера Пеп Гуардиола потвърди присъствието на перуанеца в Украйна, докато в официалния сайт на Байерн бе съобщено, че той изобщо не се е качил на самолета.

На пресконференцията си вчера Мирча Луческу директно заяви, че 13-те бразилци в отбора му ще потърсят реванш за унизителното поражение с 1:7 от Германия на световното първенство. Ако обаче Байерн покаже играта от събота, е напълно възможно въпросните бразилци да "надградят" и да изживеят още по-голям кошмар.

Мюнхенци вече причиниха истинска мъка на Рома като гости, когато спечелиха със същия резултат. Тази вечер едва ли ще видим чак такъв погром, но логиката крещи за знак "2".

Резултат:  Шахтьор Донецк - Байерн Мюнхен  1:3

 

Прогнозирай и печели с играта на Gol.bg

Прогнозирай и печели с играта на Gol.bg

Прочети още на: http://www.gol.bg/championsleague/2015-02-17/prognoza-pszh-chelsi