Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти се надява на една хубава победа над Ливърпул в днешното домакинство от Шампионската лига.

"Трябва да покажем същата нагласа и стил срещу Ливърпул, както през последните няколко мача", заяви той на пресконференцията преди срещата.

"В момента играем добре, в добра серия сме, и трябва да го покажем в предстоящия мач. Всеки двубой е важен за нас. Свършихме си работата срещу Гранада и в момента мислим само за Ливърпул. Всеки мач е тест за нас, като можем да направим крачка напред или крачка назад".

"Това е стила, който гледахме през миналата година. Не е нещо ново за Реал Мадрид да владее повече топката. Нашата идея остава една и съща и в предстоящия мач не трябва нещата да бъдат по-различни".

"В последно време преставянето на отбора ми дава голяма увереност и е доста трудно да се намерят грешки на нашите играчи".

"Лесно е да се извадят позитиви от представянето ни. Доброто ни представяне дава по-голяма увереност на всички нас. По-добре е да обръщаме внимание на позитивите, отколкото на негативите. Отборът е в много добра форма във физическо отношение".

"През миналата година бяхме в добра физическа форма до края. Ние трябва да се справяме в това отношение и в това число ротацията е важно нещо".

"Роналдо работи за отбора, което е по-добрият вариант. Той не мисли за рекорда на Раул, все пак това не е последният му мач от Шампионската лига и има време пред него да подобрява рекорди. Той е фокусиран напълно върху предстоящия мач, а не върху рекорди".

"Иско се справя много добре, страхотен футболист е. Всеки, който обича футбола, иска да вижда играч като него на терена. Той заслужава това и аз не съм изненадан".

"Карвахал има малка мускулна травма и претърпя серия от тестове сутринта. Ситуацията при него не е сериозна и мисля, че ще се възстанови за една седмица. Коентрао също ще бъде готов за този период от време. Той се завърна от Португалия и ще работи индивидуално. Ияра и Кедира също имаха проблеми в тренировките. Бейл пък е готов за игра, но не съм сигурен, дали ще бъде титуляр.

"Хесе тренира индивидуално с отбора и ще видим, дали ще се завърнe срещу Ливърпул в игра.

Италианският наставник на Реал не пропусна да коментира и адаптацията на неговия сънародник Марио Балотели в Ливърпул.

Нападателят така и не успява да оправдае очакванията и се представя слабо от началото на сезона.

"В момента Ливърпул търси решение след напускането на Суарес. Балотели има същия проблем като неговите съотборници и не мисля, че той е проблемът на "Мърсисайдци". Според мен не изглежда голям проблем факта, че си размени фланелката с Пепе на полувремето. Това е нещо, което играчите правят. Ако например Марсело го направи, аз не бих го извадил от игра".