Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс очаква изключително трудно гостуване на испанския шампион Реал Мадрид.

Днес двата тима ще се срещнат на "Сантяго Бернабеу", като мачът ще бъде особено важен за англичаните, тъй като до момента те загубиха доста точки в мачовете си от Шампионската лига.

"Това е наистина една голяма седмица за нас. Пристигаме в Мадрид след разочароващ резултат във Висшата лига, но въпреки това увереността ни е много голяма във всеки един мач. Ние се радваме на мача с Реал. Това е една страхотна възможност за нас, а не заплаха", обяви специалистът на пресконференцията преди мача.

"Нашето желание е да продължим на директните елиминации и мога да кажа, че в момента всичко е в наши ръце. Уважаваме нашите противници. Безспорно срещаме най-добрия отбор в света към момента, но ние също имаме качества".

"Ще видим как ще реагира Дани Стъридж, но честно казано е малко вероятно да играе в мача с Реал".

"Ще се изправим срещу отбор, не само срещу Кристияно Роналдо. Той е страхотен играч и може би е най-добрият футболист в света. Представянето му през последните години е впечатляващо и той има голяма увереност и ентусиазъм. Същото може да кажем обаче и за Реал".

"Те разполагат с отлични играчи, като например Бензема, Кроос, Иско и Модрич. За съжаление ние не успяваме да се представяме така, както искаме, с оглед на скоростта и интензивността в играта ни. Аз обаче се опитвам да напипам точния ритъм като треньор на отбора".

"Ще се върнем обаче към най-добрите си дни. Просто трябва да изкореним грешките, които правим".

Роджърс призна, че Ливърпул има проблеми в отбрана, но за него те се дължат на липса на концентрация в отделни моменти от срещите.

"Много хора ни критикуват, че имаме слаба защита. Това не е така, просто ни липсва концентрация. Затова допускаме леки голове. Иначе почти нямаше тим, който да ни надиграе", каза той.

"Най-важното за момента е да се научим да сме компактни и дисциплинирани, макар че знам, че е трудно. Нашата философия е да играем нападателен футбол, а не да стоим с 9 човека зад топката. Искаме да доминираме в срещите, в които играем, затова трябва да направим възможното да изкореним грешките", завърши специалистът.