Борусия Дортмунд - Галатасарай, двубой от група "D" на Шампионската лига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.45 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Суботич, Пишчек, Сократис, Гинтер, Дурм, Шмелцер

Халфове: Кел, Гюндоган, Ройс, Мхитарян, Гроскройц, Бендер, Йожич, Кагава, Кирх, Блашчиковски

Нападатели: Иммобиле, Рамос, Обамеянг

Контузени: Хумелс, Зар, Жи

Под въпрос: Шмелцер, Блашчиковски, Кирх, Шахин

 

Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд е истинско предизвикателство за любителите на залозите през този сезон, защото тимът показва две коренно различни лица в Бундеслигата и Шампионската лига. В първенството бандата на Клопо не прилича на себе си и се изравни по точки с последния в таблицата Вердер, но пък в най-престижния европейски клубен турнир Дортмунд закова последователно по изключително категоричен начин Арсенал, Андерлехт и Галатасарай.

Според мнозина Борусия изпитва проблеми с мотивацията си в първенството, но самите футболисти на тима уверяват, че причината е съвсем различна: нагласата и постройката на съперниците им на домашната сцена и в евротурнирите. Преди малко повече от две седмици Галатасарай реши да се надиграва с "жълто-черните" в Истанбул и бе разбит с 4:0.

Тази вечер турците със сигурност ще бъдат по-дефанзивни, а статистиката им дава надежди, че могат да измъкнат точки. На германска земя те имат пет победи и пет поражения в 13 мача, а при последните си пет визити срещу отбори от Бундеслигата са постигнати впечатляващите четири победи. Галатасарай е загубил последните си четири гостувания в Шампионската лига, а при последните си шест мача навън от дома имат само едно равенство.

Борусия се представя по-добре като гост срещу турски отбори - в четири мача край Босфора германският вицешампион не е допуснал нито един гол. На свой терен обаче дортмундци винаги допускат поне един гол срещу турски противници: 0:2 и 4:1 срещу Галатасарай, както и победа 2:1 срещу Бешикташ.

В лагера на домакините въпросителните са свързани с физическото състояние на Марсел Шмелцер, Якуб Блашчиковски, Оливер Кирх и Нури Шахин. Четиримата вече с излекувани от контузии, но липсата на игрова практика може да ги извади от групата за срещата.

Борусия може да си осигури класиране в следващата фаза на турнира дори при равенство, ако Андерлехт не спечели като гост на Арсенал. Очакваме по-труден мач за германците, в сравнение с двубоя в Истанбул, но все пак залагаме на техен успех.

 

Резултат:  Борусия Дортмунд - Галатасарай  2:1

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската лига и спечели страхотни награди