Вратарят Пламен Андреев даде интервю за Блиц след трансфера от Левски във Фейенорд. 19-годишният младежки национал е много щастлив, че му се предоставя възможност да продължи развитието си в Нидерландия - и то в един от местните грандове.

Андреев обясни, че не се плаши от жестоката конкуренция във Фейенорд, където ще бъде със статут на трети вратар. Готов е да дочака шанса си и е амбициран да го грабне.

Пред камерата ни юношата на Левски отправи специално послание към феновете на любимия си клуб.

- Пламене, поздравления за трансфера във Фейенорд. Вече си в лагера на младeжкия национален отбор, предстои тежък мач с Полша. Чувстваш ли се звезда?
- Няма как да се чувствам звезда. Аз съм доста здраво стъпил на земята, следвам си целите. Това беше една от тях - да играя в такъв отбор. Надявам се всичко да е наред и нещата да вървят по план.

- Много бързо се случиха нещата, откога датира интересът на Фейенорд?
- Доколкото съм запознат, от около месец. Гледали са доста мои мачове. Да, доста бързо се случиха нещата. Идваха да ме гледат и на тренировка, това ме ласкае. Хората показаха голямо уважение, с което ме спечелиха.

- Кога се разбра, че заминаваш за Нидерландия? Имаше ли момент, в който трябваше да избираш - Левски или Фейенорд?
- Разбрах, че заминавам в четвъртък към 22 часа вечерта. До 21:30 часа бяхме уточнили абсолютно всичко по договора, Левски се беше разбрал с Фейенорд. В 22 часа вече имах уреден билет за следващия ден да летя.

- Разказа, че са те приели като звезда...
- Да, приеха ме много добре. Постоянно имаше двама човека с мен, показваха ми всичко - града, мястото, където ще живея. Държаха се невероятно с мен, за което много им благодаря.

- Стъпи ли на стадиона на Фейенорд, където смяташ да пишеш история следващите години?
- На самия терен - не, бях във вътрешността на стадиона, където ме снимаха. Влизам на стадиона и гледам ескалатори. Чудех се да не съм в някакъв мол? Но за такъв огромен клуб като Фейенорд това са нормални неща.

- Знаеш ли, че във Фейенорд са играли българи?
- Да, Андрей Желязков е играл там 80-те години (б.р. - Жужо е шампион и носител на Купата на Холандия за 1984 г. с Фейенорд, когато играе рамо до рамо с Йохан Кройф). Иван Бандаловски е бил при юношите на Фейенорд. Аз съм третият българин в клуба и се надявам да се справя доста добре и да прославя България. Целта ми е да се развия по най-бързия начин, да стигна нужното ниво и да мога да пазя вратата на Фейенорд. С доста добра работа ще го постигна.