Кирил Десподов и неговия клубен тим ПАОК (Солун) имат доста добър шанс да попаднат в груповата фаза на Шампионската лига. В изтегления днес жребий ПАОК при победа над шведския Малмьо, ще играе срещу победителя от срещата Спарта (Прага, Чехия) – ФКСБ (Румъния).

Гърците ще бъдат домакини в плейофа за попадане в Шампионската лига, ако стигнат до там. За място в Лига Европа пък късметът също беше на страната на гръцките шампиони. При поражение от Малмьо в третия кръг на Шампионската лига, в плейофа за втория турнир ги чака победителят от Целие (Словения) – Шамрок Роувърс (Република Ирландия).

Малко по-труден се очертава пътят на Георги Костадинов и АПОЕЛ (Никозия) към Шампионската лига. Най-напред трябва да бъде преодолян Слован (Братислава), а в плейофа ги очаква по-добрият от срещата Ференцварош (Унгария) – Мидтиланд (Дания).

Но пък в Лига Европа пътят е доста по-лесен. При отпадане в Шампионската лига за влизане в групите на втория турнир българският халф и неговите съотборници чакат победителя от срещата Санта Колома (Андора) – РФС Рига (Латвия). Иначе при две отпадания и ПАОК, и АПОЕЛ имат гарантирани места в груповата фаза на Лигата на Конференциите. Лудогорец също разбра съперниците си в европейските турнири днес, както в Шампионската лига, така и в Лига Европа.

В Лигата на конференциите Пламен Гълъбов и неговият израелски тим Макаби (Петах Тиква) могат да се срещнат в плейофа за груповата фаза с ЦСКА 1948 (София), ако преди това обаче отстранят румънския Клуж.

Eдинственият български треньор в европейските турнири – Саид Ибраимов и неговият Астана, също имат прилични шансове за попадане в групите. Първо те играят с румънския втородивизионен Корвинул (Хунедоара), а при успех ще срещнат Сейнт Мирън (Шотландия) или Бран Берген (Норвегия).