Левски се отказа от идеята да привлича бившия национал Андреа Христов. „Мач Телеграф“ съобщава, че основната причина за това са 15 000 евро, които защитникът е поискал, за да се завърне на „Герена“. Припомняме, че той е юноша на Левски, но напуска клуба със скандал още преди да навърши 18 години.

Оказа се, че „сините“ са влезли в контакт с Андреа Христов, който за последно игра в нискоразрядния италиански Потенца. Той е поискал заплата от споменатите 15 000 евро, за да приеме предложението от „сините“. На левскарите тази сума им се сторила голяма по два показателя. От една страна защитникът взимал около половината й в Италия и претенциите му се сторили неоснователни за „сините“, а от друга – Христов нямал класа, за да бъде твърд титуляр в отбора.

Припомняме, че намирането на нов централен защитник е трансферна цел №1 на Левски, а това беше потвърдено и от собственика на клуба Наско Сираков в интервю пред „Мач Телеграф“. Към днешна дата обаче „сините“ са много далеч от тази цел, защото така и не могат да намерят подходящ човек. Старши треньорът на тима Станислав Генчев и асистентите му гледат по цял ден варианти за нов централен защитник, но тези, които харесват, имат солидни финансови претенции или трябва да се плаща големи трансферна сума за правата им.