Треньорът на Гьозтепе Станимир Стоилов има планове да привлече бившия вратар на ЦСКА 1948 Даниел Наумов, пишат турски спортни сайтове, цитирани от „Мач Телеграф“.

Тимът от Измир започва подготовка днес, но през миналата седмица клубът изненадващо се изправи пред вратарска криза, която може да бъде решена с привличането на Наумов. Титулярният вратар Матеуш Лис напусна и ще се върне в английския Саутхямптън, чиято собственост е. Според пресата в Турция, англичаните са получили няколко много добри оферти за полския страж и най-вероятно той ще бъде продаден това лято.

Лис направи отличен сезон с екипа на Гьозтепе и има огромен принос за влизането на тима от Измир в Суперлигата на Турция. „Гьозтепе продължава усилията си за привличането на нов вратар.

Клубът проявява сериозен интерес към 26-годишния български вратар Даниел Наумов, чийто договор с българския отбор ЦСКА 1948 изтече“, пишат в Турция.

Даниел Наумов още през зимната пауза обяви, че няма да поднови договора си с ЦСКА 1948 и шефовете на клуба го забиха на резервната скамейка. Неговото име се свързваше с трансфер в други наши водещи отбори. Дори бившият треньор на Левски Николай Костов публично призна, че са водени преговори с Наумов, дори се е стигнало до разбирателство. В последния момент обаче вратарят се е отметнал от уговорката и се е покрил.

В последните седмици се появиха информации, че Наумов може да подпише с вечния съперник на „сините“ - ЦСКА, но това не се случи. Наумов е свързван и с потенциален трансфер в швейцарския Сион, както и в руски клубове. Пак през зимата националният вратар бе спряган за трансфер в Полша, който се провали.

Ако Наумов подпише с Гьозтепе, той ще се превърне в третия футболист от Първа лига, който преминава в този отбор, след като негов треньор стана Станимир Стоилов. Първи бе централният защитник на ЦСКА 1948 Елитон, който веднага си спечели титулярно място. Това лято договор с Гьозтепе подписа и халфът на Славия Исак Соле.