Бразилският ас на Литекс Дока Мадурейра скоро ще стане българин. Ръководството на новите шампионите е задействало процедура по изваждането на български паспорт за кариоката.

"Разбира се, бих помогнал на вашия отбор в предстоящите квалификации, стига Станимир Стоилов да ме покани", сподели техничарят пред "Тема Спорт".

Дока досега не е играл за национални формации на родината си и затова няма пречка да облече фланелката на България.

Към бързоногото крило на Литекс има сериозен интерес от чужбина, но той засега предпочита да остане в Ловеч, за да атакува със съотборниците си групите в Шампионската лига.

"По-добре е да се състезавам в шампиона на България, отколкото в долните дивизии на някоя европейска страна. Литекс напълно оправда очакванията ми. Ловеч е малък град. Собственикът ни гласува доверие. Работи се професионално. Така че съм изключително щастлив, че съм тук. Въобще не съжалявам, че избрах Литекс", каза още бразилецът.

"За нас тази фаза на турнира засега е само мечта. Знаем, че ще ни е много трудно да я осъществим, но ще опитаме. Шансове винаги има, но важното е ние да играем добре. Ще видим какво ще се получи".