Голаджията на Литекс Омар Косоко е аут за срещата с ЦСКА. Двубоят е в събота от 19.30 часа на стадион "Българска армия" и ще бъде следен в Gol.bg.

Косоко има контузия и Краси Балъков няма да разчита на услугите му за мача. Именно Бала съобщи за проблемите на Омар, който е бивш футболист именно на ЦСКА.

Мача с ЦСКА пропуска и бившият младежки национал Александър Цветков, който все още се възстановява от контузия и вратаря Евгени Александров, който в голяма част от миналия сезон беше твърд титуляр в Литекс.

"Косоко е контузен и е аут от срещата. Знаем срещу кого ще играем. Знаем, че ще бъдат заредени с тотална енергия и ще искат на всяка цена да вземат тази среща, защото след това играят срещу Левски".

"Хубавото е, че и ние го знаем и мисля, че сме се подготвили добре. Така, че ще стане интересен мач и се надявам да постигнем това, което искаме".

"ЦСКА е по опитния отбор, но нашите млади футболисти знаят как да играят срещу такива отбори", заяви Балъков на пресконференция.

Според него, ако Литекс спечели трите точки в София, първенството ще стане още по-интересно. "Оранжевите" изостават в точките и ще направи всичко възможно срещу всеки един съперник да играе пределно мобилизиран.

"В Литекс явно се вижда присъствието на много млади състезатели, които имат амплитуди в тяхното развитие. Трудно един млад футболист може да играе на постоянно ниво през целия сезон".

"Разбира се имаме и по-опитни играчи, които също изневериха при загубата от Локомотив Пловдив, но има такива фази. Ние трябва да работим с момчетата да не де получават такива спадове", каза още Балъков.