Нещо сериозно се случва в Рома. "Олимпико" е обезлюден. Забравете за поредицата от мачове с напълно разпродаден стадион, което беше едно от нещата, с които фамилия Фридкин се гордееше като постижение на ръководството. В обстановка на всеобщ протест, изразяващ се в многократни стачки, феновете на Рома бавно се отдалечават от отбора.

Утре вечер, за втория домакински мач в Европа, посещаемостта почти сигурно ще падне под 60 000 души. Това се случва за пръв път, откакто стадионите отново отвориха врати след пандемията от Ковид 19, с изключение на мача на Рома срещу Сервет през миналия сезон, когато клубът беше принуден да не продаде няколко хиляди билета заради ремонтните дейности за Европейското първенство по лека атлетика.

Спадът в продажбите на билети след уволнението на Де Роси, което последва отстраняването на Моуриньо с няколко месеца, беше очакван. И изглежда, че е трудно да се овладее тази тенденция, въпреки усилията на Иван Юрич. За Динамо Киев Рома продаде "само" 10 000 билета. Ако се доближи до 60 000, то ще е защото в Лига Европа, след изключителните резултати от последните няколко години, има 44 000 сезонни билета.

Затова Рома - Динамо Киев, също и заради привлекателността на съперника, се превръща в повод за размисъл в някакъв смисъл исторически: с тези темпове, също и с оглед на следващия сезон, когато много фенове може да не подновят членството си, "Олимпико" рискува да се върне към дните на Джеймс Палота, когато разединението между собствениците и публиката достигна може би най-сериозно ниво. Дори във вечерите на Шампионската лига, с изключение на срещите Рома - Барселона и Рома - Ливърпул, празнотата по трибуните беше видима.