Агитката на Рома от "Курва Суд" обяви поредния си протест срещу ръководството по време на предстоящия мач срещу Интер. Тифозите обвиняват собствениците на клуба, че не спазват "обещанията" си към феновете. Джалоросите преживяват бурен старт на сезона, тъй като решението на семейство Фридкин да уволни треньора и клубна легенда Даниеле Де Роси вече разпали няколко протеста, които ще продължат и при мача на "Олимпико" идната неделя.

В изявление, публикувано от адвоката Лоренцо Контучи в профилите му в социалните мрежи, ултрасите твърдят, че ще оставят "Курва Суд" празна за първите 15 минути на мача в знак на протест към ръководството на клуба, тъй като настояват за "промяна на курса".

"За да направим недоволството си още по-очевидно поради важността на мача, Курва Суд ще остане без зрители за 15 минути по време на мача Интер - Рома в знак на протест срещу ръководството, което не е придружило обещанията си с факти", се казва в изявлението. "Осквернени знамена, никога невъзстановен герб, обща дезорганизация, повърхностен мърчандайзинг, избор на неадекватни хора, които да представляват Рома от всички гледни точки, предвид непознаването от тяхна страна на градската действителност, на историята на Рома и на традиционните ценности на римските фенове. Харченето на пари не е достатъчно, за да се направлява Рома, а е необходимо да се създаде и представи клуб, в който всеки фен на Рома може да се огледа и да се гордее с него. " Тъй като това не се случва, феновете на Рома от всички секции са призовани да се присъединят към протеста. Семейство Фридкин, ние настояваме за промяна на курса".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Lorenzo Contucci (@lorenzo_contucci)