Рома уволни Даниеле де Роси само 4 кръга след началото на сезона. Официалното съобщение дойде като гръм от ясно небе в сряда сутринта. Вълците не успяха да спечелят нито един от първите четири мача в първенството и треньора, който бе назначен в края на миналия сезон на мястото на Жозе Моуриньо, бе освободен.

??? BREAKING: AS Roma have sacked the manager Daniele de Rossi.

After 3 points in 4 games, de Rossi has been fired by Roma owners Friedkin family. pic.twitter.com/c9J8CNLDPY

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) September 18, 2024

Изненадващо решение, въпреки че когато собствениците на клуба са като фамилия Фридкин, подобни неща са възможни. Преди малко от Рома обявиха, че освобождават Даниеле Де Роси от поста старши треньор на първия отбор. Официалното изявление гласи: "Решението на клуба е взето в интерес на отбора, за да може бързо да се възобнови желаният път, в момент, когато сезонът е още в началото си. На Даниеле, който винаги ще бъде у дома си в клуба на "джалоросите", сърдечно благодаря за работата, свършена през последните месеци със страст и отдаденост".

Club statement

? https://t.co/TBmuvmOEMS#ASRoma pic.twitter.com/OHOIP9V3Yv

— AS Roma English (@ASRomaEN) September 18, 2024

Решение на собствениците, които преди два дни кацнаха от Хюстън в Рим, за да разберат какво се случва в този ранен етап от сезон, в който клубът е събрал само 3 точки в 4 мача. След поредица от тежки конфронтации с треньора Фридкин реши да освободи от отговорност Де Роси, който бе поел поста от Моуриньо през януари и бе пресен след злополучното равенство в Генуа.