Новото попълнение на Рома Алексис Салемакерс ще отсъства доста. Привлеченият от Милан белгиец получи контузия на глезена в мача с Дженоа вчера. Оказа се, че травмата е по-сериозна от очакваното.

Салемакерс премина прегледи на десния си глезен в "Campus Biomedico" след сблъсъка със Сабели от Дженоа, който го принуди да напусне терена още в 50-ата минута на мача. Първата диагноза показа сложна микрофрактура и навяхване. Тази сутрин допълнителните изследвания потвърдиха това, от което се опасяваха в клуба.

Рома и играчът решиха да се стигне до операция (която вероятно ще бъде извършена в Белгия). Пълното възстановяване трябва да се осъществи в рамките на 50 дни, а след това, в зависимост от хода на събитията, ще бъде направена оценка. Следователно крилото на Вълците ще пропусне почти два месеца. Той ще бъде извън строя за мачовете срещу Атлетик Билбао, Интер и Фиорентина сред по-сериозните тестове. Очаква се той да се завърне след паузата през ноември, на 10-и срещу бившия си отбор- Болоня.