Трансферът на Кевин Дансо в Рома, който изглеждаше сигурен, е провален. Ланс публикува изявление, в което потвърждава, че защитникът не е преминал медицинските прегледи в Рома и трансферът на стойност 25 млн. евро е спрян. Вместо него джалоросите се насочват към Тиаго Джало от Ювентус.

Дансо пристигна вчера в Рим, за да премине медицински изследвания, след като Рома се договори с Ланс за наем със задължение за закупуване за 23 млн. евро плюс 2 млн. бонуси. Късно снощи обаче се появиха съобщения, че той не е преминал успешно медицинските прегледи. По-конкретно, предполага се, че местните власти не са му дали разрешение да играе в Италия, което потенциално може да означава, че е забелязана някакъв проблем със сърцето.

Това също така означава, че Рома не е имал абсолютно никакъв контрол върху тези тестове, така че намеците на французите, че са се опитали да намалят цената на Дансо, просто не са верни. Италианските медицински тестове, позволяващи спортна дейност, са изключително строги, поради което Кристиан Ериксен трябваше да напусне Интер - той нямаше да получи разрешение да извършва каквато и да е спортна дейност с имплантиран сърдечен дефибрилатор.

Без време за допълнителни проучвания преди крайния срок за трансфери, Рома реши да прекрати цялата сделка, което бе потвърдено в изявление на Ленс. Френският клуб оспорва неуспешните медицински тестове и разсъждава върху "тълкуване" на медицинския тест, за което предполагат, че може да крие "по-дълбока причина" за неуспешния трансфер.

Междувременно Рома вече намери заместник, като си осигури Тиаго Джало под наем от Ювентус с опция за закупуване за 9 млн. евро плюс 1 млн. евро за доплащане.