Според информацията от четвъртък сутринта се очаква Рома да се опита да привлече набедения за гонене от Юве Федерико Киеза, ако Пауло Дибала приеме изгодно предложение за договор от Саудитска Арабия. Към Дибала има интерес от страна на саудитския отбор Ал-Кадсия, който е готов да предложи огромна заплата на сезон за следващите 3 години.

Съществуват противоречиви съобщения за точната сума на предлаганата заплата, тъй като "Кориере дело спорт" цитира 60 млн. евро за трите сезона, "Гадзета дело спорт" казва 80 млн. евро, а "Тутоспорт" твърди, че сумата е "до" 100 млн. евро. Всички големи спортни вестници в Италия твърдят на първите си страници в четвъртък, че джалоросите са готови да позволят на Дибала да напусне, ако главата му се завърти от саудитското предложение.

"Тутоспорт" твърди, че Рома ще насочи вниманието си в посока Киеза, ако Дибала реши да премине в Саудитската професионална лига преди края на трансферния прозорец. Джалоросите също така обмислят да потърсят бившия нападател на Сасуоло и Аталанта Жереми Бога, който подписа с Ница, когато все още беше в клуба от Лига 1 миналото лято.

"Тутоспорт" твърди, че на Дибала е предложен договор на стойност 20 млн. евро за тригодишен период плюс бонуси и опция за четвърта година, за да се доближи общото плащане до границата от "100 млн. евро", която те цитираха на първа страница в четвъртък. Самият играч все още не е взел решение, но се очаква да вземе решение до началото на следващата седмица.

Рома ще пътува до Каляри в неделя вечер за първия си ангажимент за сезон 2024-25 г. в Серия А. Не се очаква Дибала да започне, но може да се появи от пейката.