Рома не спира да се интересува от Федерико Киеза и според информациите в медиите все още е фаворит за подписа на набедения за гонене играч на Ювентус. Интерес към италианският национал има и от Наполи, Интер, Челси и Тотнъм.

През уикенда бианконерите ясно заявиха, че "е взето решение" да извадят Киеза от състава си, тъй като договорът му изтича в края на сезона и няма да има опит за удължаването му. Неговият агент Фали Рамадани беше в Лондон през последните няколко дни за разговори с Челси и Тотнъм, които според информацията не са стигнали далеч, а Наполи и Интер също следят ситуацията.

Сега трансферният експерт на Sky Sport Italia Джанлука Ди Марцио предупреждава, че Рома никога не е спирала преговорите и все още е на първа позиция. Те сякаш се отдръпнаха, когато вместо това инвестираха в неговия съотборник от Ювентус Матиас Суле за 25,6 млн. евро плюс до 4 млн. евро бонуси.

Цената на Киеза обаче може да падне до 15 млн. евро, което е абсолютният минимум, необходим на Юве, за да не реализира нетна загуба от покупката му за 60 млн. евро. Треньорът Даниеле Де Роси също пусна намек, като "хареса" публикация в Instagram на Киеза, на която той тренира в Торино. От всички клубове, свързвани с италианския национал, само Вълците са постоянно ентусиазирани от идеята да го привлекат.