Юношата на Ювентус Матиас Суле вече е в Рим преди предстоящото си преминаване в Рома. Привържениците на Вълците го очакваха на летището в столицата. Стотици тифози показаха колко се радват, че аржентинеца пристига в Рома.

Спортният директор на Рома Флоран Джизолфи също бе посрещнат с огромно вълнение от привържениците на Джалоросите. 21-годишният футболист отпътува от Торино по-рано снощи и се очаква да премине медицински преглед в Тригория в понеделник сутринта. След това той ще подпише официалните си документи, преди Рома да направи официално съобщение, което може да пристигне по-късно през деня.

Джалоросите трябваше да отблъснат интереса на Лестър Сити от Висшата лига, за да осъществят сделката за аржентинския талант. Това ще бъде постоянен трансфер на "Стадио Олимпико" на обща стойност 30 млн. евро". Отборът на Даниеле Де Роси ще плати 26 млн. евро авансово, плюс 4 млн. евро под формата на бонуси, половината от които са "лесно постижими", а другите 50 % се смятат за по-сложни.

Очаква се възпитаникът на "Ювентус Next Gen" да се включи в състава на първия отбор за приятелския мач срещу "Олимпиакос" в събота. Той ще пътува с отбора и за предсезонната контрола срещу Евертън на 10 август.