Медиите в Италия твърдят, че нападателят на Жирона Артьом Довбик е готов да премине в Рома. Това стана само дни след като украинецът отхвърли офертата на Атлетико Мадрид. Джалоросите работят усилено, за да надвият испанските си съперници за 27-годишния нападател, който е готов да направи крачка напред в кариерата си след впечатляващия сезон с Жирона, където вкара 24 гола и даде осем асистенции в 36 мача в Ла Лига през миналия сезон.

Довбик се е съгласил да подпише четиригодишен договор с Рома на стойност около 3 млн. евро нетно на сезон плюс допълнителни бонуси, докато клубът е предложил 32 млн. евро плюс 5 млн. евро бонуси на Жирона, което е близо до това да покрие освобождаващата му клауза от 40 млн. евро.

Вестник "Кориере дело спорт" описва как Рома вече е на финалната права за привличането на Довбик, след като в петък той отхвърли предложението на треньора на Атлетико Мадрид Диего Симеоне и пожела да се присъедини единствено към Вълците.

27-годишният нападател не беше използван в предсезонната контрола срещу Еспаньол в събота и агентът му започна да следи директорите на Рома Лина Сулуку и Флоран Джизолфи в социалните мрежи, като малки намеци за предстоящото му преминаване. Очаква се той да пристигне в Тригория по някое време през следващата седмица, за да завърши преместването.