Чакането за Матиас Суле е към своя край, но на хоризонта се открива нов пазарен сценарий за Рома, който ще отприщи ентусиазма на феновете. Всъщност пистата, водеща към Артьом Довбик, топ реализатор в последното издание на Примера дивисион с Жирона, се разгорещява. Допреди два дни изглеждаше, че украинецът ще премине в Атлетико Мадрид за около 40 милиона евро, но през последните няколко часа нещо се промени.

Липсва споразумение между клуба на Симеоне и агента на играча. По време на вчерашната среща за определяне на условията на договора условията са се променили и това е стреснало хората на Довбик. По-специално, липсва съгласие относно окончателните условия на договора и комисионите. Уест Хем и Рома веднага са надушили проблемите и ще се опитат да измъкнат голаджията.

Така генералният мениджър на Вълците Джизолфи, няколко минути след новия отказ на Виляреал за Сьорлот, е започнал да се свързва с агента на украинеца, намирайки одобрението на играча, който в момента печели 1,3 млн. лв. чисто на сезон. В Рома той би получавал повече от два пъти повече. Междувременно Даниеле Де Роси също се е обадил по телефона на нападателя, за да се опита да го убеди да се присъедини към проекта на Рома, където той ще бъде острието на новия тим на Вълците.

Това е сложна операция, но не и невъзможна, като се има предвид желанието на Фридкин да сложи черешката на тортата след представянето на проекта за стадиона и едва сега ратифицираната покупката на Суле. Разбира се, необходимо е да се убеди и Жирона, който иска същата сума, предложена от Атлетико.