Рома сподели плановете си за нов стадион след "ентусиазирана" среща с кмета на Вечния град Роберто Гуалтиери в сряда. Джалоросите планират да изградят изцяло нов стадион и да напуснат "Олимпико" за първи път от 1953 г. насам. Главната амбиция е да се построи нова "Курва Суд", която Рома очаква да се превърне в най-голямата трибуна в Европа. В момента най-голямата свободностояща трибуна в Европа е "Зюдтрибюне" на Борусия Дортмунд на "Сигнал Идуна Парк" с капацитет 25 000 места и известна като Жълтата стена.

The video Roma just released of the stadium they plan to build looks INCREDIBLE.

Ownership met with the Mayor of Rome today to advance the project along.

Let’s hope it happens ?pic.twitter.com/UqYKxl6J0n

— Italian Football TV (@IFTVofficial) July 24, 2024

Вълците също така се стремят да запазят устойчивостта в центъра на проекта и обещават стадионът да бъде взаимноизгоден за привържениците на Рома и гражданите на град Рим.  Във вторник Рома представи проекта си пред представители на града и неговия съвет, включително кмета Гуалтиери и ръководителя на отдела за градско планиране Морис Велоча. Присъстваха и вицепрезидентът на Рома Райън Фридкин и изпълнителният директор на клуба Лина Сулуку.

От клуба съобщиха, че е имало взаимен ентусиазъм за "иновативния" характер на проекта.

"За мен беше чест да се срещна с кмета на Рим Роберто Гуалтиери днес и да представя нашата визия за новия стадион", заяви Фридкин в изявление на клубния уебсайт. "Този необикновен стадион е не само нов дом за AS Roma и неговите фенове, но и отправна точка за всички граждани на Рим. Новата "Крива Суд", която ще се превърне в най-голямата трибуна в Европа, ще бъде мощна фокусна точка, олицетворяваща страстта и енергията на нашите привърженици.

"Със своя емблематичен дизайн, вдъхновен от класическата римска архитектура, и с най-модерните си съоръжения стадионът ще предложи изживяване от световна класа за всички - от футболните фенове до местната общност. Като верни пазители на Рома, ние се ангажираме да създадем пространство, което въплъщава духа и традициите на нашия клуб, като същевременно се превърне в световен символ на иновациите и високите постижения и в модел за екологична отговорност."