Рома сподели плановете си за нов стадион след "ентусиазирана" среща с кмета на Вечния град Роберто Гуалтиери в сряда. Джалоросите планират да изградят изцяло нов стадион и да напуснат "Олимпико" за първи път от 1953 г. насам. Главната амбиция е да се построи нова "Курва Суд", която Рома очаква да се превърне в най-голямата трибуна в Европа. В момента най-голямата свободностояща трибуна в Европа е "Зюдтрибюне" на Борусия Дортмунд на "Сигнал Идуна Парк" с капацитет 25 000 места и известна като Жълтата стена.

Вълците също така се стремят да запазят устойчивостта в центъра на проекта и обещават стадионът да бъде взаимноизгоден за привържениците на Рома и гражданите на град Рим.  Във вторник Рома представи проекта си пред представители на града и неговия съвет, включително кмета Гуалтиери и ръководителя на отдела за градско планиране Морис Велоча. Присъстваха и вицепрезидентът на Рома Райън Фридкин и изпълнителният директор на клуба Лина Сулуку.

От клуба съобщиха, че е имало взаимен ентусиазъм за "иновативния" характер на проекта.

"За мен беше чест да се срещна с кмета на Рим Роберто Гуалтиери днес и да представя нашата визия за новия стадион", заяви Фридкин в изявление на клубния уебсайт. "Този необикновен стадион е не само нов дом за AS Roma и неговите фенове, но и отправна точка за всички граждани на Рим. Новата "Крива Суд", която ще се превърне в най-голямата трибуна в Европа, ще бъде мощна фокусна точка, олицетворяваща страстта и енергията на нашите привърженици.

"Със своя емблематичен дизайн, вдъхновен от класическата римска архитектура, и с най-модерните си съоръжения стадионът ще предложи изживяване от световна класа за всички - от футболните фенове до местната общност. Като верни пазители на Рома, ние се ангажираме да създадем пространство, което въплъщава духа и традициите на нашия клуб, като същевременно се превърне в световен символ на иновациите и високите постижения и в модел за екологична отговорност."