Според информации от Швеция Рома е постигнала споразумение с Юргорден за Самуел Дал и е планирала медицинските му прегледи преди преместването. Джалоросите бяха доста спокойни на входящия трансферен пазар, като подписаха само Енцо Льо Фе от Рен и Матю Райън със свободен трансфер. Те бяха силно свързвани с привличането на Матиас Суле, но все още не са успели да постигнат споразумение с Ювентус.

Даниеле Де Роси се готви за първия си пълен сезон начело на Рома и иска балансиран състав с реални резервни варианти. Той смята, че Дал от Юргорден ще бъде силна алтернатива на Анхелиньо, което кара клуба да настоява за трансфер.Рома се споразумя за сделката за Дал Както съобщава Даниел Кристоферсон от "Шпортбладет". Рома и Юргорден са постигнали пълно съгласие по отношение на сделката за Дал след кръг от преговори във вторник вечерта. Италианската страна се е съгласила да плати около 4 млн. евро плюс около 2 млн. евро допълнителни бонуси за левия бек.

21-годишният швед вече се съгласи да подпише петгодишен договор и ще пристигне в италианската столица през следващите дни, като планът е да премине медицински прегледи до края на тази седмица.