Компанията "Friedkin Group" няма да продължи преговорите за закупуване на мажоритарен дял в Евертън, потвърдиха в съвместно изявление в петък собствениците на клубовете във Висшата лига и Серия А. Собствениците на Рома няма да придобият мажоритарен дял в Евертън след период на сериозни преговори. Те официално започнаха на 20 юни, но преговорите между двете страни не доведоха до нищо, така че групата, водена от Дан и Райън Фридкин, няма да поеме управлението на "Гудисън Парк".

"След период на задълбочени дискусии между Blue Heaven Holdings и The Friedkin Group относно потенциалната продажба на мажоритарния дял в Евертън приключиха и "The Friedkin Group" няма да продължи с покупката на клуба", се казва в съвместно изявление на Фридкин и Евертън, публикувано от официалния уебсайт на клуба.

"Както Blue Heaven Holdings, така и The Friedkin Group започнаха добросъвестно обсъждания, за да проучат дали може да бъде договорена продажба. Тези разговори приключиха. Страните се съгласиха, че е в интерес и на двете страни Евертън да проучи алтернативни възможности.

"Фридкин Груп" ще продължи да бъде кредитор на клуба и се гордее, че изигра ключова роля в изграждането на новия стадион, който ще помогне да се осигури светло бъдеще както за "Евертън", така и за град Ливърпул. "Блу Хевън Холдингс" поддържа положителни отношения с "Фридкин Груп" и би искал да им благодари за времето и усилията, които положиха в този процес.