Пресата в Италия твърди, че Рома подготвя нова оферта за Александър Сьорлот, след като нападателят на Виляреал даде зелена светлина за преминаване в италианската столица. След продажбата на Андреа Белоти в Комо и напускането на Ромелу Лукаку и Сардар Азмун, джалоросите са в търсене на нов нападател. Тами Ейбрахам също може да бъде продаден на Милан или във Висшата лига, което допълнително ще увеличи нуждата от попълнения.

Рома е активна на пазара на изходящи кадри и вече финализира продажбата на Хусем Ауар на Ал-Итихад за около 12 млн. евро плюс бонуси, с което реализира огромна печалба от халфа. Те търсят купувачи и за Рик Карсдорп, който може да напусне за около 3-4 млн. евро.

Според вестник "Кориере дело спорт" Рома е в постоянен контакт с Виляреал и се готви да отправи нова оферта за Сорлот, който вече се е съгласил да се присъедини към италианския отбор. Скоро джалоросите могат да предложат 25 млн. евро плюс 5 млн. евро под формата на бонуси за норвежкия нападател, който има освобождаваща клауза в договора си на стойност 38 млн. евро.

През сезон 2023-24 г. Сорлот вкара 26 гола и даде шест асистенции в 41 мача във всички състезания