Треньорът на Рома Даниеле де Роси призна, че "има от какво да се страхува" преди сблъсъка с Байер Леверкузен на Чаби Алонсо. Двата тима се срещат в първи полуфинал в Лига Европа днес. Откакто Де Роси пое поста от Жозе Моуриньо през януари, джалоросите са прероден отбор, който се изкачи нагоре в Серия А и направи силен рейд в Европа, отстранявайки Фейеноорд, Брайтън и Милан.

Сега Де Роси и Рома са изправени пред най-трудната задача за сезона, като се изправят срещу Байер Леверкузен в полуфиналите на Лига Европа. Отборът на Чаби Алонсо все още е непобеден във всички състезания през този сезон, като е част от една от най-вълнуващите истории за Пепеляшка в съвременния футбол.

Говорейки на пресконференция чрез TMW, Де Роси първо обсъди състоянието на Ромелу Лукаку и избора си в защита. "Лукаку направи много малко тренировки, но е извън строя за известно време. Ще ни отнеме още един ден, за да преценим. Изглежда, че се справя доста добре, може би днес ще го натиснем още малко и тогава ще решим. Все още имам известни съмнения. Смолинг направи пълноценна тренировка, надявам се и мисля, че ще успея да върна и двамата. Ще видим как ще се справят с игровото време. Що се отнася до тактическия въпрос за Йоренте отдясно... също ще преценим въз основа на това как се справят, ще се опитаме да помислим за всичко."

Срещу себе си Рома има новия шампион на Германия и тим, който вече 45 мача няма загуба.

"Има от какво да се страхуваме. Начинът, по който играят, им носи дълга серия от резултати. Уважавам много техния треньор. Те имат повече работа зад гърба си със същия треньор. Има от какво да се страхуваме. Едно от нещата, които трябва да уважавам, е, че са непобедени, въпреки че често изостават в резултата. Освен че са силни и играят добре, те имат съзнание и упоритост дори до последните минути. Това е още едно нещо, от което се страхувам и което уважавам в тях, но има и много неща в нас, понякога в последните минути вкарваме, но това зависи и от психическата и физическата ни сила".

"Твърде често бележим в края и сме в играта до последните минути. Така беше с Удинезе и после с Наполи. Вкарахме гол в 95-ата минута. Така беше и във Флоренция. Нашият отбор е отбор, който вярва и има сърце. От тази гледна точка ние си приличаме."

Де Роси беше попитан дали непобедимата серия на Байер Леверкузен им създава допълнително напрежение.

"Не мисля, че това е тежест, но има отбори, които са ги поставили в затруднение. Оставям късмета на тези, които отиват да играят в казиното. В този отбор има нещо голямо. Те имат силен треньор, може би най-добрият в света, отлични играчи и играят страхотен футбол".