Жозе Моуриньо изненада дебютанта в състава на Рома Франческо Д'Алесио по време на интервюто след мача в четвъртък срещу Сервет.  Треньорът разкри как 19-годишният младеж го е убедил да пусне млади тефози на базата "Тригория" по време на тренировка това лято. Д'Алесио, халф, който играе за юношите на клуба, направи своя дебют при мъжете като влезе като резерва при успеха с 4:0 над Сервет в Лига Европа.

Моуриньо говореше на интервюто след мача, когато видя 19-годишния младеж да се разхожда близо до него. Специалния извига младока при себе си и каза: "Преди всичко, нека ви разкажа една история. През лятото, преди децата да се върнат на училище, ние тренирахме и пред Тригория имаше много деца, които крещяха, защото искаха да влязат вътре, за да гледат тренировката. Той беше с нас и каза "когато бях на седем, осем, девет години, аз бях навън и крещях, защото исках да вляза вътре. Никой треньор не отвори вратите, за да ме пусне вътре".

"Бях много щастлив за децата, защото отворих вратата и ги пуснах да влязат. Сега той играе за Рома, в Лига Европа, на "Олимпико" пред 50 или 60 000 души със семейството си тук. Не искам да казвам повече, той може да говори. Браво!"