Рома и Челси са постигнали договорка за преминаването на Ромелу Лукаку при Вълците под наем. Твърди се, че Челси ще получи 8 млн. евро плюс бонуси, а белгиеца се е съгласил сериозно да намали заплатата си, за да осъществи трансфера. След дни на преговори, двата клуба изглежда са си стиснали ръцете по сделката и са готови да подпишат документите тази вечер.

Цифрите, съобщени от вестник "Дейли Телеграф", са малко по-различни от тези, изнесени от Sky Sport Italia по-рано днес. Докато италианците поставят наема на 5 милиона евро плюс бонуси, английският вестник цитира общо 8 милиона евро. Това, което е еднакво и в двете информации е, че Лукаку ще вземе направи намаление на заплатата, за да осъществи преместването.

Chelsea and Roma have now agreed a deal in principle for Romelu Lukaku's season-long loan. Roma will pay over £5m loan fee and Lukaku will earn about £6m in wages. Just contracts to now be signed and everything to be made formal.

— Matt Law (@Matt_Law_DT) August 28, 2023

Първоначално се предполагаше, че сумата ще бъде 10 милиона евро, като Челси ще плаща част от заплатата на белгиеца. Вместо това таксата за наема е по-ниска и Лукаку е готов да приеме заплата от само 7,5 милиона евро на сезон, в сравнение с 12 милиона евро, които трябваше да прибере на "Стамфорд Бридж".

След уикенд в Брюксел Лукаку се намира в Лондон и е готов да подпише договорите заедно със собственика Дан Фридкин и директора Тиаго Пинто. Днес беше очевидно, че се постига напредък, тъй като изпълнителният директор Лина Сулуку и началникът на финансовото планиране Анна Рабуано също пътуваха до Лондон. Те са известни при Вълците като "жените, които правят договорите".

Лукаку ще работи за трети път в кариерата си с Жозе Моуриньо. Двамата бяха заедно в Челси в началото на кариерата на Биг Ром, а после се събраха и в Манчестър Юн. Сега ще работят и в Рома.