Рома и Челси са постигнали договорка за преминаването на Ромелу Лукаку при Вълците под наем. Твърди се, че Челси ще получи 8 млн. евро плюс бонуси, а белгиеца се е съгласил сериозно да намали заплатата си, за да осъществи трансфера. След дни на преговори, двата клуба изглежда са си стиснали ръцете по сделката и са готови да подпишат документите тази вечер.

Цифрите, съобщени от вестник "Дейли Телеграф", са малко по-различни от тези, изнесени от Sky Sport Italia по-рано днес. Докато италианците поставят наема на 5 милиона евро плюс бонуси, английският вестник цитира общо 8 милиона евро. Това, което е еднакво и в двете информации е, че Лукаку ще вземе направи намаление на заплатата, за да осъществи преместването.

Първоначално се предполагаше, че сумата ще бъде 10 милиона евро, като Челси ще плаща част от заплатата на белгиеца. Вместо това таксата за наема е по-ниска и Лукаку е готов да приеме заплата от само 7,5 милиона евро на сезон, в сравнение с 12 милиона евро, които трябваше да прибере на "Стамфорд Бридж".

След уикенд в Брюксел Лукаку се намира в Лондон и е готов да подпише договорите заедно със собственика Дан Фридкин и директора Тиаго Пинто. Днес беше очевидно, че се постига напредък, тъй като изпълнителният директор Лина Сулуку и началникът на финансовото планиране Анна Рабуано също пътуваха до Лондон. Те са известни при Вълците като "жените, които правят договорите".

Лукаку ще работи за трети път в кариерата си с Жозе Моуриньо. Двамата бяха заедно в Челси в началото на кариерата на Биг Ром, а после се събраха и в Манчестър Юн. Сега ще работят и в Рома.