Както се очакваше, Рома обяви сделка за продажбата на Бенджамин Тахирович на Аякс и се съобщава, че ще прибере 8,5 милиона евро плюс допълнителни бонуси. Халфът едва навърши 20 през март и вече има три мача за националния тим на Босна и Херцеговина.

По-рано беше съобщено, че предстои споразумение с Аякс, въпреки интереса от Олимпик Марсилия, Дженоа, Сасуоло и Салернитана. Това беше потвърдено с изявление на официалния клубен уебсайт, като се отбелязва, че трансферът ще бъде финализиран след преминаването на медицински прегледи.

Според експерта по трансферите на Sky Sport Italia Джанлука Ди Марцио, Рома е разработила условията, които ще им донесат 8,5 милиона евро от продажбата, включително различни бонуси, свързани с представянето. Вестник "Гадзета дело спорт" пък твърди, че сумата е 5 млн. евро плюс бонуси и процент от бъдеща продаба.

Тахирович е роден и израснал в Швеция, преминавайки от Васалундс в академията на Рома само за €204 000 през февруари 2021 г. Тахирович започна да играе в първия отбор на Вълците този сезон, като записа 11 мача в Серия А и два в Купата на Италия този сезон.