Надеждите на Рома да се класира в Шампионската лига чрез топ 4 в първенството останаха минимални след равенството 2:2 у дома със Салернитана. Вълците на два пъти наваксваха пасив в резултата, за да измъкнат точката. Римляните обаче имат огромен шанс да отидат в Шампионската лига догодина, ако спечелят финала на Лига Европа срещу Севиля.

Хората на Жозе Моуриньо имаха само 3 спечелени точки в последните 5 кръга. Последната победа на Рома в първенството е от 16 април, когато надви Удинезе. След това силите на столичани са хвърлени в евротурнирите. В четвъртък Рома изхвърли Байер Леверкузен на полуфинал в Лига Европа след героично 0:0 в Германия и общ резултат 1:0.

Днес срещу Салернитана Вълците изостанаха след гол на бившия играч на Лацио Антонио Кандрева. Той получи топката от Ласана Кулибали и с прекрасно изпълнение откри. Ел Шаарауи изравни веднага след почивката, но Булай Диа отново извесе Морските кончета напред. Неманя Матич донесе крайното 2:2.

След това равенство Рома има 60 точки - една повече от Ювентус, който бе наказан 10 точки. Римляните са на 4 точки зад четвъртия Милан и на 1 зад Аталанта. Салернитана има 39 точки и вече е сигурен участник в Серия А и догодина.