Рома загуби от Фейенорд в първи четвърнфинал за Лига Европа. Вълците паднаха 0:1 в Ротердам в двубой, който е повторение на финала в Лигата на Конференциите от миналия сезон.

Късметът определено не беше на страната на Рома в Ротердам, тъй като Лоренцо Пелегрини пропусна дузпа, а хората на Моуриньо загубиха две звезди заради контузии, като за капак изчистване от голлинията лиши Роджър Ибанес от попадение. Все пак резултата оставя шансове за Рома в реванша след седмица.

Тами Ейбрахам и Лоренцо Пелегрини се върнаха в стартовите 11, а Рик Карсдорп и Ола Солбакен бяха контузени. Домакините пропуснаха Куинтен Тимбър и бяха начело в таблицата на Ередивизи, но върнаха вратаря Джъстин Бийлоу в състава за първи път от края на януари. Блестящ удар с глава на Брайън Кристанте беше право във вратаря, а Дибала изпълни пряк свободен удар над гредата. Аржентинецът обаче отново получи контузия и накуцваше още в средата на първото полувреме. Това наложи да бъде сменен от Стефан Ел Шаарауи. Резервата имаше два шанса веднага след като влезе в игра, първият така или иначе беше в засада и стреля от воле, а след това ударът му с глава не беше точен.

Себастиан Шимански проби два пъти от границата на наказателното поле, но Рома получи дузпа за нарушение на Матс Вифер. Лоренцо Пелегрини изпълни при липсата на Дибала, но прати топката в гредата.

Джини Вайналдум играсрещу родния си клуб, но домакините излязоха силно в началото на второто полувреме и поведоха, когато Усама Идриси подаде от аутлинията към Вифер, който стреля, топката отскочи пред вратаря Патрисио, за да влезе в близкия долен ъгъл.

Нещата отидоха от лошо към по-лошо за Рома, тъй като моменти по-късно Ейбрахам сякаш изкълчи рамото си при обикновен сблъсък и трябваше да бъде заменен.

Късметът наистина не беше на страната на Джалоросите, тъй като Идриси успя да изчисти удивително от голлинията, за да попречи на удара с глава на Роджър Ибанез.