Жозе Моуриньо бе изключително доволен от победата с 1:0 над Ювентус. Треньорът на Рома е първия от Фабио Капело насам, който не губи от Старата госпожа в рамките на един сезон от Серия А. За последно това се случи на Рома срещу Юве през 2003/04. Моуриньо обяви, че неговия отбор е играл по-добре от съперника. Рома излезе на четвърто място с успеха, но Специалния съжалява още за загубата от Кремонезе в миналия кръг.

„Все още съм тъжен, като си спомня за Кремона и това е трудно за приемане“, каза Моуриньо пред DAZN.„Когато играем като отбор и играчите дават всичко от себе си, можем да вземем резултата. Радвам се за тази победа, но все още не съм преглътнал представянето в Кремона".

Страхотен гол на Манчини донесе победата. Късметът също беше на страната на римляните, тъй като Юве разтърси рамката на вратата три пъти. Моуриньо също така учуди мнозина, като излезе с Паоло Дибала като централен нападател и остави Тами Ейбрахам на пейката.

„Рома спечели, защото играчите бяха по-добри и дадоха 100 процента. Не искам да кажа, че тактическата организация ни позволи да спечелим мача, мачът беше спечелен с отношението на играчите. Уважавам Алегри и неговите играчи, те са талантливи и в най-добрата си форма за сезона.Важното беше да държим топката и да не им позволяваме да действат с интензитет. Когато правят контри е трудно, но ние се защитавахме добре и Руи Патрисио също направи няколко отлични спасявания Това е важно, защото когато играеш срещу Юве, вратарят трябва да има страхотна вечер", добави Моуриньо.

Португалският треньор първоначално беше наказан за този мач, но след обжалване от страна на Рома, преразглеждането на ситуацията бе отложено. Очаква се и по-нататъшно разследване на спора му с четвъртия съдия от мача с Кремонезе Марко Сера.

„Не очаквам нищо. Води се разследване и аз го уважавам, не искам да казвам нищо. Просто повтарям, че всичко, което искам, е да ми бъде позволено да върша работата си на спокойствие", обясни Моуриньо.

Въпреки дългогодишната си вражда с Ювентус, Специалния уверява, че е в много добри отношения с Алегри.

„Често си изпращаме съобщения, имаме добри отношения от години и се шегуваме чрез текстови съобщения или чрез общи приятели. Уважавам тъгата му сега, но мога да кажа, че наистина харесвам отбора му и съм много щастлив, че съм толкова далеч от тях, защото дори и с 15 точки наказание, Юве е отбор, който може да спечели шест или седем победи поред . Това е страхотен отбор".

Рома вече е на четвърто място заедно с Милан, но Моуриньо предупреждава, че никога не можете да сте сигурни с Рома в картинката.

„Проблемът е, че никога не знаеш кога Рома ще постигне резултат. Осъзнаваме проблемите си и се опитваме да ги скрием. Ако не сме на 100 процента, тогава ще страдаме. В изолирани мачове можем да вземем резултат, дори срещу топ отборите, но в хода на сезона е по-трудно.”