"Рома" вероятно ще излезе с напълно експериментален състав срещу ЦСКА в София, след като си осигури и на практика първото място в Група А на Лига Европа. 

Поне това твърди пресата в Италия и римският вестник „Ил Темпо“, който е много близо до римляните. Още след победата над Йънг Бойс се появиха информации, че трима юноши на "Рома" ще бъдат титуляри в София.

18-годишният Томазо Миланезе вече е играл с екипа на "Рома", но пълен дебют на „Васил Левски“ се очаква да запишат халфът Едоардо Бове и нападателят Рикардо Чиерво, които са от Примаверата, пише "Монитор". 

Срещу ЦСКА почти сигурно отново ще видим Рикардо Калафиори, който се утвърди като най-добър от младите и подписа нов договор с клуба, а нищо чудно в стартовия състав да се появят още Филипо Трипи и Никола Залевски, които също са 18-годишни. 

Това обаче не е гаранция, че "Рома" ще пристигне примирен, тъй като преди години „вълците“ постигнаха успех в София с 3:0 с попадения на младите Алесио Черчи и Франческо Скардина. Треньорът Пауло Фонсека със сигурност ще даде почивка на основните си футболисти преди мача с "Болоня" в Серия А. 

В "Рома" има и няколко контузени, като сред тях са Джанлука Манчини, Жордан Верету и Давиде Сантон, а трайно извън състава е Хавиер Пасторе. Добрата новина е, че след контузия възстановен е Крис Смолинг и може да играе още срещу ЦСКА, за да натрупа игрова практика.