Рома най-вероятно ще бъде без Раджа Наинголан в първия мач от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Барселона през седмицата. Нинджата получи разтежение и бе заменен още в 18-та минута на мача с Болоня (1:1). 

“Ще говорим с лекарския щаб. Но от начина, по който излезе от терена, сигналите не са позитивни. Имам опит и знам, че подобни травми не се оправят бързо, въпреки че и преди Нинджата ни е изненадвал. Опита три пъти да продължи мача, но трябваше да се откаже и да напусне терена. Това показва, че контузията му е тежка”, каза треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо. Наставникът на “вълците” коментира и равенството с Болоня. 

“Бяхме решили да дадем почивка на Един Джеко. Шик се представи добре и не може да бъде обвиняван за пропуснатата победа. Не ми хареса нито един от моите играчи през първото полувреме, не беше само Патрик. Но аз вярвам в него и мисля, че подобни критики ще му помогнат да израсне. В Рома се наблюдава тенденция новите играчи да бъдат критикувани в началото, но после да играят много добре.

Немислимо е Един да играе във всеки мач. Видяхме, че Ченгиз Юндер и Наинголан получиха леки травми с националните си отбори. Един ми каза преди срещата, че не се чувства много добре и трябваше да му дадем почивка. 

За съжаление Болоня ни вкара ранен гол, въпреки че ние създадохме доста положения да победим. Разочароващо е, защото пропуснахме да победим. Не съм доволен от резултата, но от някои елементи в играта ни съм доволен”, каза още Ди Франческо.